Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Σχόλιο σε άρθρο του blog taxalia : Για την κατάργηση του Γυμνασίου Πλατέος

Για την κατάργηση του Γυμνασίου Πλατέος

ΟΥΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΚΡΑΤΗΣΕ Η ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΛΕΕΙ Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΛΑΤΕΟΣ

Την αντίθεσή της δηλώνει η Ομοσπονδία Γονέων Ημαθίας στην αιφνίδια και αναίτια απόφαση της Υφυπουργού Παιδείας Ε. Χριστοφιλλοπούλου να καταργήσει εν μέσω καλοκαιριού το Γυμνάσιο Πλατέος, το μοναδικό στην κεντρική Μακεδονία.
Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας είναι:
megera είπε...

Ντροπή,αίσχος!!!Μήπως θα έπρεπε να καταργήσουν τις θεσούλες των ημετέρων στο εξωτερικό και να διατηρήσουν τα σχολεία.Μάλλον, όμως,η μόρφωση των παιδιών μας δεν αξίζει όσο τρεις τέσσερις ημέτεροι που χρυσοπληρώνονται στο εξωτερικό κι έχουν σωφέρ, προσωπικούς σεφ(;) και ποιος ξέρει τι άλλες παροχές. Ντροπή!!! Αίσχος!!!
Πόσα χρήματα έγραψε η "Ελευθεροτυπία" ότι παίρνει η πρώην Υπουργός της Κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ που έγινε πρέσβειρα στις Βρυξέλλες;

Megeraclub.blogspot.com

2 σχόλια:

  1. Έλεος!!!! Ειλικρινά, δεν ξέρω αν πρέπει να γελάσω ή να κλάψω με τα χάλια μας. Αισθάνομαι τόσο προδωμένη από αυτή τη χώρα. Ειδικά τώρα, που στήνουν στον τοίχο την Παιδεία, τη δική μας Παιδεία! Κλείνουν σχολεία, δεν τυπώνουν βιβλία, δεν παρέχουν χρήματα για τη μεταφορά των μαθητών, κι όλα αυτά για να μη μειώσουν τα δικά τους ''πενιχρά'' εισοδήματα. Όμως, δε νομίζω πως είναι μόνο αυτό.. Θεωρώ πως η παιδεία είναι το σκαλοπάτι που θέλουν σιγά σιγά να γκρεμίσουν. Γιατί, μέσα από αυτήν αναπτύσσουμε την κριτική μας σκέψη, ανοίγουμε τους ορίζοντές μας και γνωρίζουμε τα δικαιώματά μας ως μέλη ενός ευρύτερου κοινωνικού συνόλου. Αυτό σημαίνει πως η εκμετάλλευση ενός μορφωμένου λαού είναι δυσκολότερη- αν όχι ανέφικτη-. Το συμπέρασμά μου, λοιπόν, είναι ότι οι πολιτικοί προσπαθούν να υποβαθμίσουν, με κάθε τρόπο, τις παροχές τις παιδείας, ώστε να μπορέσουν να χαλιναγωγήσουν τις επόμενες γενιές. Δηλαδή, να δημιουργήσουν ανθρώπους εύκολα χειραγωγούμενους, οι οποίοι θα πραγματώνουν κάθε φιλόδοξη επιθυμία τους. Αλλά, ίσως, κάνω λάθος, ίσως, έκανα ένα σαθρό συλλογισμό...

    Όλγα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ούτε λάθος κάνεις, Όλγα, ούτε σαθρούς συλλογισμούς. Φαίνεται ότι αυτό επιδιώκουν:πολίτες που χειραγωγούνται εύκολα, πολίτες χωρίς αντιστάσεις, πολίτες-θύματα της προπαγάνδας, του λαΙκισμού, πολίτες ανδρείκελα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή