Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Αντιδράσεις στο πολιτικό σύστημα

Τα γιαουρτώματα και οι δημόσιες αποδοκιμασίες είναι βέβαια ένας τρόπος διαμαρτυρίας ενάντια στην πολιτική και οικονομική κατάσταση της χώρας , είναι ένας τρόπος εκτόνωσης και έκφρασης θέσων.
Όμως δε λύνουν προβλήματα , δεν αλλάζουν την κατάσταση .
Αντί λοιπόν να προβαίνουμε σε τέτοιου είδους " τυφλές " αντιδράσεις , αμέθοδες και σπασμωδικές , είναι μάλλον προτιμότερο την επόμενη φορά που θα βρεθούμε μπροστά στην κάλπη να σκεφθούμε ξανά και ξανά ποιον ή ποιους θα ψηφίσουμε .Τι ωφελεί να μεμψιμοιρούμε , να γκρινιάζουμε , να τα βάζουμε με τους πολιτικούς και να μην αναλαμβάνουμε τις προσωπικές ευθύνες.Δεν είναι δυνατό να στέλνεις στη βουλή τον ... κουμπάρο σου μόνο και μόνο γιατί πρόκειται κάτι να κερδίσεις από αυτόν και να αφήνεις απ' έξω τους ικανούς και αδιάφθορους.

2 σχόλια:

  1. Η δημόσια αποδοκιμασία των πολιτικών μπορεί να μην είναι λύση, ίσως όμως αποτελεί έναν τρόπο για να εκφράσουν οι πολίτες τη δυσαρέσκειά τους άμεσα. Επίσης, αποτελεί και προσήμανση για ό,τι ακολουθήσει.Κι αυτό που θα ακολουθήσει - είμαι αισιόδοξη- είναι η ανάληψη προσωπικών ευθυνών.'Εφτασε ο κόμπος στο χτένι και θα καταλάβει, επιτέλους, ο Ελληνας ότι δεν κερδίζει, αλλά χάνει όταν ψηφίζει τον ...κουμπάρο για να έχει πρόσβαση στην εξουσία.
    Ιλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σωστά όλα αυτά, αλλά κι εμείς φαίνεται να κάνουμε το ίδιο μέγα λάθος.Πολλή κριτική, καθόλου αυτοκριτική. Πριν γιαουρτώσουμε, βρίσουμε, μουντζώσουμε τους έχοντες τα ηνία της πολιτικής ηγεσίας (κι αυτά ξέρουμε ως Έλληνες σίγουρα να τα κάνουμε καλά), ας αναλογιστούμε οι ίδιοι στην προσωπική μας ζωή και στις επιλογές μας πού τους μιμούμαστε ή τους ξεπερνάμε. (Αλλά εκεί μας δίνουμε άλλοθι και εξαντλούμε το ταλέντο μας στην εύρεση δικαιολογιών και εξηγήσεων με σκοπό φυσικά την άφεση αμαρτιών!)
    Άλλωστε ο καθένας "κάνει όπου μπορεί", όσο φτάνουν τα χέρια του: άλλοι πολύ, άλλοι λίγο. Κι ας παραδεχτούμε επιτέλους ότι κατά πάσα πιθανότητα αν έφτανε και το δικό μας χέρι βαθιά και μακριά, θα κάναμε κι εμείς τα ίδια ίσως και χειρότερα.
    Ο αναμάρτητος...και τα λοιπά και τα λοιπά.
    Υ.Γ. Όλοι μας πάντως φαίνεται να έχουμε έμφυτο ταλέντο στην αντιπολίτευση!
    Ερινύς

    ΑπάντησηΔιαγραφή