Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Καλό μήνα!!!

     Καλό μήνα και από μένα, παιδιά! Χαίρομαι που "πιάσατε δουλειά "πρωί πρωί. Εξαιρετικός ο προβληματισμός που έθεσε ο Scriptor. Ποιοι μάς λένε ψέματα; Ποιοι μάς αποκρύπτουν σκόπιμα την αλήθεια ή διαστρέφουν τα πραγματικά γεγονότα, ποιοι αποκρύπτουν πράξεις και ενέργειες για τις οποίες υπάρχει , συνήθως μεγάλη ενοχή;
Ποιοι; Δυστυχώς, πολλοί. Και δεν μιλάμε, βέβαια, για τα "κατά συνθήκη ψεύδη". Μιλάμε για το ψεύδος, την απόκρυψη της αλήθειας στην καθημερινή μας ζωή από δικούς μας ανθρώπους, φίλους, συνεργάτες, συναδέλφους. Αναφερόμαστε, επίσης, σε ανθρώπους που επιλέξαμε με την ψήφο μας, για να μάς εκπροσωπήσουν με άριστο  τρόπο - γιατί αυτό και μόνο αυτό περιμένουμε απο εκείνους -στη λήψη αποφάσεων, εννοούμε τους πολιτικούς ταγούς: απ' αυτούς περιμένουμε την αλήθεια στους λόγους και στις πράξεις κι όχι την υποκρισία, την κολακεία, την επιορκία, τη συκοφαντία . γιατί όλα αυτά τα τελευταία είναι ψεύδη, οδηγούν στην παραποίηση της πραγματικότητας. Και, βέβαια, έχουν και όλες τις δυσάρεστες συνέπειες που έχει γενικώς το ψεύδος και η απόκρυψη της αλήθειας στη ζωή μας.
Πράγματι, είναι δυσάρεστες, συχνά ολέθριες οι συνέπειες του ψεύδους. Στην κοινωνική συμβίωση εξασθενίζει την εμπιστοσύνη, καλλιεργεί τη δυσπιστία και την καχυποψία, κλονίζει κάθε μορφή συνεργασίας και ουσιαστικής σχέσης, τελικά διαρρηγνύει τη συνοχή των σχέσεων. Και μετά; Ποτέ οι σχέσεις δεν  είναι ίδιες, καθώς χάνεται μαζί με την εμπιστοσύνη και η εκτίμηση για τον άλλον που δεν σέβεται αρχές, αξίες, κοινές κατακτήσεις..
Οι ίδιες συνέπειες παρατηρούνται και στον πολιτικό βίο, όπου τις βλέπουμε καθημερινά, τις παρατηρούμε με προβληματισμό, γιατί δεν είναι ευοίωνες για το μέλλον του τόπου. Ποιος θα εμπιστευθεί ποτέ πολιτικό πρόσωπο; Ποιος νοήμων πολίτης μπορεί να πιστέψει ότι άνθρωποι που εμπλέκονται σε σκάνδαλα, μικρά ή μεγάλα δεν έχει σημασία, μπορούν να αναλάβουν την τύχη ενός λαού στα χέρια του και να τον βγάλουν από τις Συμπληγάδες όπου οι ίδιοι τόν έριξαν; 'Ισως κάποιοι αφελείς, καλοκάγαθοι, που δεν κουράστηκαν να συγχωρούν, που έχουν αποθέματα ανεξάντλητα υπομονής...- τούς τη χαριζει ο θεός φαίνεται - και προσδοκούν ότι τα πράγματα θα βελτιωθούν, ότι οι ψευδόμενοι, οι κόλακες, οι υποκριτές, οι επίορκοι, οι επιλήσμονες της αποστολής τους, θα ιαθούν και θ' ακολουθήσουν το δρόμο ...της Αρετής.
Γενικώς, είναι ανεπανόρθωτες οι βλάβες  και όχι  πάντα βραχυπρόθεσμες. Αν δεν φανούν άμεσα, μην απατάσθε . Θα εμφανιστούν μακροπρόθεσμα. Εκεί που δεν το περιμένει κανείς. Γιατί το σαράκι της αμφιβολίας και της καχυποψίας μπορεί να είναι μικρό, σχεδόν αόρατο, αλλά κατατρώει σιγά σιγά, υπομονετικά και με πρόγραμμα σχέσεις χτισμένες χρόνια και χρόνια. 'οσο γι' αυτές που δεν έχουν γερά θεόγερα θεμέλια, δεν κρατούν πολύ, γκρεμίζονται , καταπίνονται όχι μόνο από το ψεύδος, αλλά και από την απόκρυψη της αλήθειας. Δεν χρειάζεται τσουνάμι, για να τίς ισοπεδώσει. Εδώ ολόκληρα " συμβόλαια" με το λαό διαγράφονται, όταν κλονίζεται η εμπιστοσύνη του λαού στην εξουσία, όταν βλέπει να κυριαρχούν οι δημαγωγοί και οι θεομπαίχτες.
Η αλήθεια είναι η πραγματική δύναμη. Γι ' αυτό και προσωπείο ψεύδους κατασκευάζουν οι αδύναμοι, οι φαύλοι, οι ποταποί... Ηγέτες που είπαν την αλήθεια στο λαό τους, ξεχώρισαν, έμειναν στην ιστορία, τιμήθηκαν. Οι άλλοι καταποντίστηκαν και το όνομά τους έγινε συνώνυμο του σκότους που γεννά το ψεύδος και η υποκρισία .
  Καλημέρα και καλό μήνα
    Megera

1 σχόλιο:

  1. Συμφωνώ μαζί σου, megera, για την καχυποψία και την αμφιβολία που δημιουργεί το ψέμα. Φέρνει τα πάνω κάτω. 'Οχι μόνο δεν μπορείς να εμπιστευθείς τον άνθρωπο που ψεύδεται, αλλά γίνεσαι επιφυλακτικός και με όλους τους άλλους και σιγά σιγά κλείνεσαι στον εαυτό σου, απομονώνεσαι, μιζεριάζεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή