Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ "ΛΩΞΑΝΤΡΑΣ"

Όσοι δεν έχετε παρακολουθήσει τη "Λωξάντρα" της Μαρίας Ιορδανίδου στο Βασιλικό θέατρο, έχετε μια ακόμη ευκαιρία να απολαύσετε την παράσταση έως και την Κυριακή , 17
Απριλίου ( σημειωτέον ότι είναι η δεύτερη φορά που δίνεται παράταση λόγω της μεγάλης αποδοχής από το κοινό της Θεσσαλονίκης αλλά και των γύρω νομών).Το εισιτήριο μάλιστα είναι ιδιαίτερα δελεαστικό , αφού κάθε Τετάρτη και Πέμπτη η γενική είσοδος είναι 12 ευρώ।. Μη το χάσετε!

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Χωρίς τίτλο

Είναι τυχερός όποιος σήμερα αποφασίσει να κάνει έναν περίπατο στην παραλία.Από το Μέγαρο Μουσικής έως το Λευκό Πύργο εκτός από τα καλαθάκια , που βρίθουν και ξεχειλίζουν από σκουπίδια θα έχει τη χαρά να απολαύσει και το αποκρουστικό θέαμα της ρυπαρής θάλασσας.

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Γλυκόπικρα

Κάποτε μας έλεγαν ότι πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τους σεισμούς.Τώρα πρέπει
να μάθουμε να ζούμε και με τα σκουπίδια . Σαν τους αρουραίους...

Κάποτε την αποκαλούσαμε " ωραία Νύμφη του Θερμαϊκού".Τώρα πώς πρέπει να
ονομάζουμε ; Μήπως "άσχημη Νύμφη των σκουπιδιών " ;

Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Όταν η ψυχή αρρωσταίνει, το σώμα υποφέρει (Φλώρενς Τοκατλιάν)

Ως συνέχεια του άρθρου μας για τους κινδύνους που κρύβονται πίσω από το καθημερινό άγχος που κατατρώγει τα σωθικά του σύγχρονου ανθρώπου.
..............................................................................................................................................................
          Ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε τη ζωή μας καθρεφτίζεται στην ψυχή και κατ'επέκταση στο σώμα μας. Οι ψυχοσωματικές ασθένειες, λοιπόν, εμφανίζονται και χτυπούν τα ευαίσθητα σημεία κάθε ανθρώπου, την "αχίλλειο πτέρνα " του, η οποία αποκαλύπτεται όταν η ψυχή αρρωσταίνει. Το κακό είναι ότι δύσκολη είναι η θεραπεία για τις ασθένειες αυτές. Κυρίως, πρακτικές είναι οι προτάσεις και έχουν να κάνουν με τη χαλάρωσή μας και την ... απομάκρυνσή μας από όλους εκείνους τους παράγοντες που μάς επηρεάζουν αρνητικά. Επομένως, εμείς πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, να μετρήσουμε τα αρνητικά μας συναισθήματα, να τά συνδέσουμε με τους παράγοντες που τα προκαλούν και να αποστασιοποιηθούμε απ' αυτούς όσο πιο γρήγορα γίνεται. Πρέπει, σε τέτοιες περιπτώσεις να εξορθολογίσουμε την κατάσταση και να ζυγίσουμε τι μετράει για μας: η υγεία μας ή οι βλαβεροί...ιοί που μολύνουν την καθημερινότητά μας.

Συμβουλές που δίνουν οι μεγαλύτεροι για έναν πετυχημένο γάμο

Άνθρωποι που έχουν ζήσει μισό αιώνα και παραπάνω μαζί κι εξακολουθούν να έχουν έναν πετυχημένο γάμο συμβουλεύουν τα νεώτερα ζευγάρια, δίνοντας ...τα βασικά συστατικά του καλού γάμου:
  • Βαθιά και ειλικρινής αγάπη απέναντι στον άλλο, γιατί χωρίς αυτήν τίποτε δεν μπορεί να στεριώσει
  • Αμοιβαία κατανόηση: πρέπει να μπαίνεις στη θέση του άλλου, για να τον κατανοήσεις, να τον δικαιολογήσεις και να τον στηρίξεις, αν χρειαστεί.
  • Επικοινωνία και αλληλοσεβασμός.
  • Τερ....άστια υπομονή, για να μην καταντήσει ο γάμος από συμβίωση πόλεμος, από κοινό ταξίδι ζωής καθημερινός θάνατος.
  • Δημιουργία μιας όμορφης καθημερινότητας, ώστε να μπαίνεις στο σπίτι σου και να περνάς καλά με τον άλλο.
  • Αποφυγή ρουτίνας
  • Τρυφερότητα απέναντι στο σύντροφό μας.
  • Θαυμασμός για το σύντροφό μας.
  • Διεκδίκηση του συντρόφου μας.
  • Φροντίδα για το σύντροφό μας.
  • Έλλειψη υπερβολικής εξοικείωσης: να μη βλέπεις παραμελημένη τη γυναίκα σου μέσα στο σπίτι.
  • Να μην ξεχνάς αυτά που σ'έκαναν να τον ερωτευθείς και να τον αγαπήσεις
  • Συνεχής προσπάθεια και από τους δύο, για να μην χαθεί ο ρόλος του συντρόφου από το ρόλο του γονιού.
  • Να αισθάνεσαι πως ότι κι αν συμβεί, θα έχεις τον άλλο δίπλα σου να σού κρατά το χέρι.. 

Τι δεν μού αρέσει ...γενικώς

Δεν μού αρέσει:
  • Να μού παίρνουν τη σειρά στο ταμείο. Όταν μάλιστα αυτό γίνεται με ύπουλο τρόπο, με πονηριά και αγένεια, με κάνει να νιώθω αμηχανία στην αρχή, λύπη στη συνέχεια και θυμό, τελικά, όταν ο ...επιχειρων είναι και αγενής, ακόμα κι όταν τού υπενθυμίζω ευγενικά ότι προηγούμαι.
  • Όταν μού μιλούν στον ενικό με άκομψο τρόπο -και σχεδόν πάντα είναι άκομψος ο τρόπος σε τέτοιες περιπτώσεις. Ακόμη κι όταν δείχνεις στον άλλο, μιλώντας του στον πληθυντικό, ότι επιθυμείς να κρατήσεις τους τύπους, συχνά αυτός συνεχίζει με μια ...ανοίκεια οικειότητα που με ενοχλεί, γιατί συνήθως κρύβει σκοπιμότητα ή αγένεια.
  • Όταν ένας ανάρμοστος οδηγός προσπαθεί να προσπεράσει τους άλλους με ανάρμοστη οδική συμπεριφορά που θέτει σε κίνδυνο τους άλλους.
  • Όταν το εστιατόριο που έχω επιλέξει, για να γευματίσω ή να δειπνήσω δεν προσφέρει την εξυπηρέτηση που οφείλει απέναντι σε κάθε πελάτη, όταν ο σερβιτόρος  με  αγνοεί και παρά τις παρατηρήσεις μου δεν συμμορφώνεται. 

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Τηλεοπτικά...

Μπράβο στους κ.κ Καμπουράκη και Οικονομέα που σήμερα στην πρωϊνή τους εκπομπή "έπαιξαν σε επανάληψη" απόσπασμα από  παλιότερη συνέντευξή τους στην κ. Γλύκατζη  Αρβελέρ. Σάς παραθέτω αυτά που συγκράτησα. Σε ερώτηση των δημοσιογράφων ποιες προσωπικότητες θαυμάζει, είπε:Την Ι. Γκάντι που υπογράμμισε σε κάποια συνάντησή τους την άποψη ότι το μέλλον και το παρελθόν καθρεφτίζονται στο παρόν και μίλησε για τις αξίες με τις οποίες μεγάλωσε το γιο της, τον οποίο πρόσφατα είχε χάσει, τον κινέζο - προφανώς  υπουργό  εξωτερικών -Ζάου, ο οποίος ήξερε, είχε καταλάβει ότι θ' αλλάξουν τα πράγματα με τρόπο ειρηνικό, και το Μιτεράν, ο οποίος σε κάποια συνάντησή τους που η ίδια επιδίωξε, για να τον συμβουλευτεί, τής έδειξε χωρίς πολλά λόγια, χωρίς περιστροφές, το δρόμο της πρωτοβουλίας, της ανάληψης ευθυνών. Όσον αφορά τις αρχές της επιτυχίας της, αναφέρθηκε σε συμβουλές της μητέρας και του πατέρα της: Η μητέρα της τή συμβούλευσε:"Μην ξεχνάς τη θέση σου.ούτε πιο πάνω ούτε πιο κάτω απ'ότι είσαι " κι ο πατέρας της "το πρόσωπο είναι σπαθί", με την προτροπή κάνε μόνος σου αυτό που έχεις βάλει στόχο. Το moto της κ. Αρβελέρ : "Να μην κάνεις πράγματα που δεν μπορείς " και "όπου υπάρχει ένα θέλω, υπάρχει κι ένα μπορώ ". 
     Η κ. Γλύκατζη Αρβελέρ είναι η μοναδική γυναίκα πρύτανις στον κόσμο. 
Τέτοιους ανθρώπους θέλουμε να βλέπουμε στην τηλεόραση, τέτοια πρότυπα θέλουμε για τους νέους μας: Πρότυπα αφοσίωσης στο στόχο ,και συνέπειας, εργατικότητας και διαρκούς δημιουργικότητας , πρότυπα ήθους υψηλού που υπογραμμίζεται από την απουσία κάθε ίχνους υπεροψίας, αλαζονείας και έπαρσης .....   

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Γυναίκες, Προσέξτε!!!

Έρευνα του Αντικαρκινικού Κέντρου της Φιλαδέλφειας στις ΗΠΑ έδειξε ότι τα πολύ στρεσογόνα γεγονότα που κρατούν λίγο, όπως λ.χ ένα διαζύγιο, μία απόλυση από την εργασία, επηρεάζουν το ανοσοποιητικό σύστημα της γυναίκας πολύ λιγότερο από το καθημερινό άγχος. Το ανοσοποιητικό σύστημά τους δηλητηριάζεται σε καθοριστικό βαθμό από το καθημερινό, ηπιότερο και σταθερό άγχος που προέρχεται από τους εξής παράγοντες:από κακό γάμο, κακές εργασιακές σχέσεις, μόνιμα οικονομικά προβλήματα..Η σχετική έρευνα συνδέει το καθημερινό, ύπουλο άγχος με την ανάπτυξη κακοήθειας και συγκεκριμένα με την ανάπτυξη του καρκίνου της μήτρας.

Τι μού αρεσε και με συγκίνησε

Σήμερα, παρακολουθώντας ένα δελτίο ειδήσεων με ρεπορτάζ από την Ιαπωνία, συγκινήθηκα με το λαό αυτό που δείχνει τέτοια ανωτερότητα μπροστά στη συμφορά. Ουσιαστικά δείχνει το ήθος του και την κουλτούρα του. Κουλτούρα αλληλεγγύης και συνεργασίας, ανθρωπιάς, επιμονής και υπομονής μπροστά στις συμφορές. Αυτοί που επέζησαν, μόλις συνήλθαν από την καταστροφή, τριγυρνώντας μέσα στα συντρίμια της άλλοτε οργανωμένης ζωής τους, συνειδητοποίησαν αμέσως την ανάγκη να οργανωθούν και να δραστηριοποιηθούν, για να ορθοποδήσουν. Δεν τα  περιμένουν όλα από την πολιτεία, δεν τα βάζουν με τους πολιτικούς ταγούς. Ξέρουν ότι πρέπει να ενεργήσουν οι ίδιοι. Και έδειξαν ότι αυτό ξέρουν να το κάνουν με τον καλύτερο τρόπο. Οργανώθηκαν σε ομάδες, για να αντιμετωπίσουν τη σκληρή πραγματικότητα. Η εικόνα του ρεπορτάζ η μέγιστη απόδειξη: Μιά ομάδα σχημάτισε αλυσίδα από το ισόγειο μέχρι τον τέταρτο όροφο μιας πολυκατοικίας και μετέφερε καθαρό νερό με κουβάδες, ώστε να χρησιμοποιηθεί για την τουαλέτα. Μια άλλη ομάδα συνεργάζεται σε μια γειτονιά για το μαγείρεμα, άλλη για την προμήθεια της τροφής. Κάποιοι ανέλαβαν να συμπαρασταθούν και να εμψυχώσουν εκείνους που έχασαν αγαπημένα πρόσωπα και θέλουν ψυχολογική υποστήριξη. Ενας επιχειρηματίας -τυχερός όπως δήλωσε, γιατί επέζησαν όλοι του οι υπάλληλοι - τούς συγκέντρωσε και τους μιλούσε με λόγια ενθαρρυντικά για το μέλλον. Ένας άλλος μαγαζάτορας πάλι, μέσα στα συντρίμια του καταστήματός του, χαμογελούσε αισιόδοξα μπροστά στο φακό, δηλώνοντας με τρόπο πειστικό στο δημοσιογράφο ότι θα τα φτιάξει όλα από την αρχή. Αυτές οι εικόνες είναι η επιβεβαίωση ότι ο υπέροχος Ιαπωνικός  λαός θα σταθεί πάλι στα πόδια του και θα συνεχίσει με αισιοδοξία το μέλλον του... Αυτές οι εικόνες είναι πρότυπο συμπεριφοράς για όλους μας...

Θερινή ώρα

Την ερχόμενη Κυριακή , τελευταία του Μάρτη , μην ξεχνάτε ότι μπαίνουμε πια στη θερινή ώρα.Επομένως στις τρεις τα ξημερώματα γυρίζουμε τα ρολόγια μας μία ώρα μπροστά.

Τι δε μου αρέσει στην πόλη μου : " παρκάρω , όπου γουστάρω ".

Παρκάρω, όπου βολεύει εμένα προσωπικά , παρκάρω , όπου θέλω και όπου με εξυπηρετεί.
Παρκάρω πάνω στο πεζοδρόμιο , μέσα στο πάρκο,πάνω στη λεωφορειολωρίδα, στις ράμπες για τα άτομα με ειδικές ανάγκες , στον πεζόδρομο , οπουδήποτε τέλοσπάντων μου κατέβει , αρκεί να μη χαλάσω τη ζαχαρένια μου αναζητώντας κανονική θέση πάρκινγκ.Αυτά είναι για τους κουτούς και τους υπερευαίσθητους, τους " μη μου άπτου".Δε με ενδιαφέρει αν εμποδίζω την κυκλοφορία, αν θα προκαλέσω ατύχημα ,πολύ λιγότερο αν απλά ενοχλώ.Σκοτίστηκα.Κι αν τολμήσει κάποιος και διαμαρτυρηθεί " μαύρο φίδι που τον έφαγε" .Θα ακούσει τέτοιο και τόσο υβρεολόγιο , που -ο μασκαράς - θα φύγει "με την ουρά στα σκέλια ".Άλλωστε " ξέρεις ποιος είμαι εγώ ; "

Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

" Mεγάλωσα" από το cd της Χαρούλας Αλεξίου Η αγάπη θα σε βρει Οπου και να 'σαι

" Μεγάλωσα θα πει - να κάνεις το παπί
Να ζεις την απουσία
Να γίνεις εξουσία
Να μάθεις να γελάς
Και να παραφυλάς
Να παίρνεις αποφάσεις
Να απαγορεύεται να χάσεις
  Μεγάλωσα σημαίνει
Να ζεις με αυτό που σ' αρρωσταίνει
Να χτίζεις κι άλλα κεραμίδια
Να βγάζεις τόνους τα σκουπίδια
Να ρίχνεις σ' άλλους τ' άδικα
Να βλέπεις πρωϊνάδικα
Ν' ακούς πιστά τις αναλύσεις
Να αιμοδιψάς για ειδήσεις..."

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Τι δε μου αρέσει στην πόλη μου .

Περιδιαβαίνοντας τους δρόμους της πόλης μου , της αγαπημένης σε όλους Θεσσαλονίκης, παρατηρώ ορισμένα πράγματα , από τα οποία άλλα με στενοχωρούν , άλλα με πληγώνουν και άλλα ενοχλούν την αισθητική μου.
Ένα από τα συνηθέστερα και άμεσα διακριτά είναι ο τρόπος που οι Θεσσαλονικείς αντιμετωπίζουμε το θέμα της καθαριότητας των κοινόχρηστων δημόσιων χώρων είτε αυτοί είναι οι δρόμοι είτε τα πάρκα είτε τα πεζοδρόμια।Αρκετοί από εμάς απορρίπτουμε ό,τι θεωρούμε άχρηστο στο οδόστρωμα , αφήνουμε το σάκκο με τα απορρίμματα εκτός του κάδου , πετάμε το αποτσίγαρό μας όπου λάχει και κάνουμε πολλά άλλα απαράδεκτα και ανεπίτρεπτα।Θεωρούμε
ότι η δημοτική αρχή είναι υποχρεωμένη να περισυλλέγει ολημερίς αυτά που εμείς πετάμε ανερυθρίαστα και χωρίς καμία ενοχή.Διαμαρτυρόμαστε μάλιστα , όταν συναντούμε σωρούς σκουπιδιών και κατηγορούμε τους υπαλλήλους καθαριότητας ή το Δήμαρχο.Καμιά αυτοκριτική , καμιά σκέψη ότι και ο πολίτης είναι άμεσα υπεύθυνος για την κατάσταση της πόλης του, καμιά ανησυχία για το κακό που προκαλούμε στους άλλους αλλά και στον ίδιο μας τον εαυτό και στα παιδιά μας.
Το θέμα είναι ευρύτατο και επιδέχεται πολλές συζητήσεις σχετικά με το ποιος φταίει πραγματικά , τι μπορεί να γίνει για να καταπολεμηθεί η αντικοινωνική αυτή νοοτροπία.
Ενδιαφέρον θα ήταν να ακουσθούν διάφορες γνώμες σχετικά με το πρόβλημα αυτό .
Κάνετε το σχόλιό σας , πείτε την άποψή σας .Και έναν άνθρωπο να επηρεάσουμε θετικά , είναι κέρδος.

Τι γνωρίζετε για τον Αρχάγγελο ;

Ο Αρχάγγελος είναι ένα ορεινό χωριό (820μ.υψόμετρο) στα βόρεια της Αριδαίας,
γνωστό σε ένα σχετικά περιορισμένο κύκλο ανθρώπων , πράγμα που ίσως αποτελεί και το μεγαλύτερο πλεονέκτημά του, αφού του επιτρέπει να διατηρεί ανέπαφη τη φυσιογνωμία του αντιπροσωπευτικού ελληνικού χωριού.
Το όνομά του το οφείλει στο μοναστήρι του Αρχαγγέλου Μιχαήλ , που βρίσκεται στην περιοχή και είναι επισκέψιμο και σήμερα.
Τι θα βρει εκεί ο επισκέπτης ; Τα πιο απλά πράγματα : Υπέροχη θέα, καθαρό περιβάλλον, ψυχική ηρεμία , ξεκούραση ,πολύ πράσινο, δηλ. τόπο κατάλληλο για πραγματική απόδραση από τον κονιορτό της μεγαλούπολης.
Τοπικά προϊόντα : πατάτες, κεράσια ( κάθε Ιούλιο διοργανώνεται στο χωριό γιορτή κερασιού ) , λικέρ από κεράσι, τσουρέκι Αρχαγγέλου.
Γειτονικά χωριά : Περίκλεια, Νότια, Φούστανη, Φιλώτεια κ.ά.το καθένα με το δικό του χρώμα.
Όσοι λοιπόν αγαπάτε την ελληνική περιφέρεια , συμπεριλάβετε την επίσκεψη στον Αρχάγγελο στα άμεσα σχέδιά σας.
Είναι βέβαιο ότι θα τον λατρέψετε.

Καλημέρα καμηλάρη, καμηλάρη καλημέρα!

Γλωσσοδέτης υποτίθεται, αλλά μάλλον στην καθημερινότητα άλλα είναι αυτά που μας παιδεύουν περισσότερο...
Επειδή, όμως, όπως λέει και το γνωστό άσμα "Σφύριξε χαρούμενα, μπορείς...Δες τη φωτεινή πλευρά της ζωής..." και μιας και η άνοιξη μόνο χρώματα και φως μάς γεμίζει, όσοι επιμένουμε στη συννεφιά και τον γκρίζο καιρό, ας ανασκουμπωθούμε, ας φορέσουμε τα χρωματιστά μας γυαλιά και με χαρά και τσαχπινιά ας ξεκινήσουμε τη μέρα μας (εννοείται ότι οι κυρίες, δεσποινίδες και λοιπές θα τινάξουμε με νάζι και χάρη περισσή το πλούσιο μαλλί, ως γνήσια μοιραία θηλυκά για να κάνουμε κι εντύπωση βεβαίως, βεβαίως...)
Υ।Γ। Όσο για αυτούς που επιμένουν να σπέρνουν πανικό με την καταστροφολογία τους, παρακαλώ να κρατήσουν τον τρόμο και το άγχος για τον εαυτό τους, διότι εμείς δεν πτοούμεθα κύριοι! Χα!
Ερινύς

Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Άνοιξη

Και μην ξεχνάτε, αγαπημένες φίλες, αγαπητοί φίλοι,
    ήρθε η άνοιξη!!!
    

                         megera

Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Πολιτικά σχόλια : 1o

          Για μερικές  δεκαετίες η χώρα μας πορεύτηκε ασθμαίνοντας σ' ένα πολύ ανταγωνιστικό  και ρευστό περιβάλλον, αλλά έχασε το τραίνο της ταχύτητας, στην προσπάθειά της να κάνει μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές, ζωτικές για την ευρωπαϊκή πορεία της. Έτσι, έμεινε ένα τριτοκοσμικό κράτος που βρέθηκε εκτός νυμφώνος - χωρίς δυναμισμό, χωρίς ανταγωνιστικότητα, χωρίς μέλλον. Το χειρότερο είναι ότι πρόκειται για ένα κράτος  σπάταλο - ασήκωτο φορτίο για την οικονομία μας- αναποτελεσματικό λόγω  της γραφειοκρατίας, της αναξιοκρατίας, της έλλειψης οργάνωσης ,γενικά,  που εντείνεται, γιατί - κατά πως φαίνεται- οι πολιτικοί του ταγοί δεν έχουν τη δυνατότητα(;), την αξιοσύνη(;), το σθένος(;), τη βούληση(;) να αναλάβουν τις ευθύνες, να συνεργαστούν και να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τα προβλήματα. Αντ' αυτού, έχουν επιδοθεί σ' ένα παιχνίδι παραπληροφόρησης του πολίτη, αποπροσανατολισμού του κι άλλες φορές εκφοβισμού του,με οδυνηρές συνέπειες για το παρόν και το μέλλον του τόπου.
        Το χειρότερο είναι ότι η πολιτεία αδύναμη να σταθεί δίπλα στον πολίτη χρόνια τώρα, σήμερα πια δεν μπορεί να προσφέρει δίχτυ προστασίας στους οικονομικά ευάλωτους, αυτούς που πρώτοι εθίγησαν από την κρίση. Κι έχει να "επιδείξει" έναν διογκωμένο δημόσιο τομέα, όχι μόνο βαρύ φορτίο για την οικονομία, αλλά και πληγή αναλγησίας για τους αδύνατους που έχουν ανάγκη ένα κράτος αποτελεσματικό. Κι έχει προκαλέσει- είναι φανερό πλέον- σοβαρά προβλήματα κοινωνικής συνοχής, που σε λίγο καιρό θα γίνουν εντονότερα. Γιατί δεν πρέπει να παραβλέπουμε το γεγονός ότι οδηγούνται καθημερινά, λόγω της μάστιγας της ανεργίας, στο περιθώριο, οικονομικό και κοινωνικό, μεγάλες ομάδες νέων πολιτών, οι περισσότεροι από τους οποίους μόχθησαν, εργάστηκαν σκληρά να αποκτήσουν μόρφωση, υψηλούς τίτλους σπουδών, για να κατακτήσουν μια καλύτερη ζωή στη χώρα τους. Σήμερα,  βυθίζονται καθημερινά ολοένα και πιο βαθιά στην ανασφάλεια, το φόβο, όταν διαπιστώνουν ότι άδικα μόχθησαν, χωρίς λόγο κουράστηκαν, αφού οι δείκτες παραγωγικότητας της χώρας μας δεν αφήνουν κανένα περιθώριο ελπίδας για τους νέους ανθρώπους που διεκδικούν μερίδιο στην αξιοπρέπεια της εργασίας, που επιθυμούν να συμβάλουν με τις επιστημονικές τους γνώσεις, με την εξειδίκευσή τους σε Πανεπιστήμια της χώρας μας ή του εξωτερικού στην πρόοδο του τόπου τους. 

                                   Καλή σας μέρα
                                       Megera

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Συνέχεια του σχολίoυ, αλλά τώρα για την αμφιβολία του ευφυούς.

     Σάς υποσχέθηκα ότι θα συνεχίσω το σχόλιό μου και θα αναφερθώ στην αμφιβολία που πλήττει τον ευφυή. Είναι φυσική αυτή η κατάσταση: Η διαρκής αμφιβολία πιστοποιεί την έλλειψη αδράνειας, εφησυχασμού και επανάπαυσης. Ευφυείς άνθρωποι με τη διαρκή τους αμφιβολία και αμφισβήτηση συνέτειναν στη δημιουργία μεγάλων αλμάτων σε κάθε τομέα του πολιτισμού. Αυτοί έγραψαν ιστορία, αυτοί έδωσαν ώθηση στην τέχνη. Οι ευφυείς, πάλι, ερευνούν διαρκώς, αναζητούν νέους ορίζοντες και κατευθύνσεις, μέσα από την αμφισβήτηση των παραδεδομένων, μέσα από τον προβληματισμό για την αξία του κατεστημένου. Αυτοί είναι που μπαίνουν μπροστάρηδες  σε αγώνες, σε νέα κινήματα εναντίον κάθε αρχής, κάθε εξουσίας που υπονομεύει την κοινωνική ισότητα, τη δικαιοσύνη, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τα κεκτημένα δικαιώματα. Αλλά και στην καθημερινότητα ο έξυπνος άνθρωπος δεν τα θεωρεί όλα δεδομένα; ανησυχεί, προβληματίζεται, ενημερώνεται, αναζητά το καλύτερο για τον εαυτό του και τους άλλους γύρω του, επιδιώκει διαρκώς την αυτοβελτίωση, δεν μένει αδρανής, όταν οι κοινωνικές του σχέσεις, οι φιλίες του δεν τον ικανοποιούν, δεν τον γεμίζουν, όταν βαλτώνουν και εκπίπτουν, όταν χάνουν την ποιότητά τους.Και τότε δίνει μάχες, αγωνίζεται, υπερβαίνει εμπόδια, θυσιάζει τη βολή του, την άνεσή του, προκειμένου να βελτιώσει τις συνθήκες της ζωής του.
     Τέτοιους ανθρώπους δεν θέλουμε όλοι μπροστάρηδες σε αγώνες κοινωνικούς, πολιτικούς; Τέτοιους δεν θέλουμε ως πρότυπα επικεφαλής σε αγώνες εναντίον της σήψης, της παρακμής που βασιλεύει στην κοινωνία μας, όπου πρωτεύει και προβάλλεται καθημερινά ο άνους, , ο ελαφρόνους, ο κόπανος, ο κοκωβιός, ο σερσέμης, το μειράκιον αντί του βαθύνου, του στοχαστικού, του διανοούμενου; Ψάξτε λίγο γύρω σας και θα δείτε. Ανοίξτε λίγο τους δέκτες της τηλεόρασης και θα δείτε ( μετά κλείστε την αμέσως). Είναι τυχαίο - έτσι, για να πολιτικοποιήσω το θέμα - ότι τόσα χρόνια ο τόπος μας δεν πάει καλά; δεν προοδεύει, αλλά καταβαραθρώνονται τα πάντα; Πείτε μου, έχω άδικο;

                                Καλό απόγευμα
                                    Μegera

Βλακεία και ευφυΪα : Από σχόλιο ανωνύμου: Οι βλάκες αισθάνονται μεγάλη αυτοπεποίθηση, ενώ οι έξυπνοι ζουν διαρκώς μέσα στην αμφιβολία

     Απαντώντας στον ανώνυμο που μάς έστειλε το σχόλιο αυτό, έχω να πω τα εξής.
    'Οσον αφορά το βλάκα, που αισθάνεται μεγάλη αυτοπεποίθηση, τον άνου που νιώθει θεός, να υποθέσω ότι αυτή η αίσθηση οφείλεται στην άγνοια κινδύνου; Να υποθέσω ότι μάλλον οφείλεται στην υπεραισιοδοξία που τον χαρακτηρίζει και γενικά στο θάρρος που τον διακρίνει - πάλι λόγω άγνοιας κινδύνου; Γιατί σε αυτογνωσία δεν οφειλεται. αυτό είναι βέβαιο. Επειδή, λοιπόν, έχουν άγνοια και δεν ξέρουν ούτε μέχρι που φθάνουν οι δυνατότητές τους, καταπιάνονται και με πράγματα που τις υπερβαίνουν. 'Αγχος δεν έχουν, προβληματισμό για τις συνέπειες σίγουρα όχι,  η διστακτικότητα για την κοινωνική κριτική είναι μηδενική, κι έτσι μερικές φορές μπορεί να πετύχουν κιόλας σε έργα που είναι πάνω από τις δυνατότητές τους. Καμμιά φορά συντείνουν και οι συγκυρίες σ' αυτό το αποτέλεσμα ή ακόμη και οι   ....καλές  γνωριμίες ή η θετική κριτική από την οικογένεια στα κρίσιμα χρόνια - να και ο ρόλος της οικογένειας που, συχνά, επιβραβεύει και το ασήμαντο - αλλά και ο παράγοντας τύχη ( τον ξεχωρίζω από τις συγκυρίες). 'Ετσι, συχνά μπορεί και να πετυχαίνουν σε κάποιες δραστηριότητές τους, και τότε η αυτοποποίθησή τους γιγαντώνεται, θεριεύει. Μπορεί, όμως, και να αποτύχουν. Αλλά και τότε, ακόμη, βγαίνουν αλώβητοι από το γεγονός αυτό, τα καταφέρνουν για τους λόγους που αναφέρονται παραπάνω, επιβιώνουν και έχουν πάλι ευκαιρία να αισθάνονται...αυτοπεποίθηση: αφού τα κατάφεραν, βρε αδελφέ... Η φίλη μου η Ντίνα λέει μια παροιμία που την αναφέρουν στον τόπο της: " Το χαζό πουλί ο θεός κλουβί το κάνει" (σάς το παραθέτω, όπως το λέει ο λαός). Τι σημαίνει αυτό; 'Οτι όλο και κάποιος θα βρίσκεται δίπλα του, γύρω του να το προστατεύει, να το ενισχύει, ώστε να επιβιώνει, και μάλιστα, χωρίς να διακινδυνεύει τίποτε. Το χειρότερο, βέβαια, είναι να γίνει η αυτοπεποίθηση αλαζονεία που οδηγεί στην υποτίμηση ΄΄οχι μόνο των υπαρχόντων κινδύνων, αλλά και των άλλων, των ανθρώπων εννοώ και κυρίως αυτών που ζουν μέσα στη διαρκή αμφιβολία, αυτών που ζουν στη διστακτικότητα, τον προβληματισμό κι έχουν, προβάλλουν αξιώσεις ....

                                  Την καλημέρα μου σε όλους
                                           Megera
Y.Γ. Για τους ευφυείς που ζουν μέσα στην αμφιβολία, θα σάς γράψω τη γνώμη μου άλλη ώρα.

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Πολιτιστικές προτάσεις 2

Στο βιβλιοπωλείο εντόπισα ένα καινούριο πόνημα της συμβουλευτικής ψυχολόγου και ψυχοθεραπεύτριας Μαριάννας Πεπελάση με τίτλο "Εξομολογήσεις προδομένων γυναικών"
και επεξεγηματικό σημείωμα " για τις γυναίκες που πέρασαν ή περνούν τη δοκιμασία της προδοσίας και της εγκατάλειψης " .Από τις εκδόσεις "Καστανιώτη" .

Πολιτιστικές προτάσεις

Σήμερα, αγαπητές φίλες του megeraclub,

η ζωγράφος Σμαρώ Τζενανίδου - Κεσσοπούλου εγκαινιάζει τη νέα της έκθεση, η οποία θα διαρκέσει από τις 9 ως τις 30 Μαρτίου. Τα έργα της ζωγράφου από τη Θεσσαλονίκη θα εκτίθενται για το μήνα Μάρτιο στη Viassis art gallery, Βεροίας 6 στα Άνω Λαδάδικα. Θεσσαλονίκη  (χορηγός: Flash 99/4)
     Τα εγκαίνια είναι σήμερα, Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011, ώρα 20.00
Ώρες λειτουργίας της έκθεσης:
Τρίτη - Παρασκευή: 16.00 -20.00
Σάββατο: 10.00 -15.00

    Είναι μια πολύ ωραία πρόταση για σήμερα το βράδυ, να πάμε με τους φίλους και τις φίλες μας και να απολαύσουμε τις νέες δημιουργίες της εκλεκτής ζωγράφου σ' ένα ζεστό και φιλικό περιβάλλον για τους λάτρεις της τέχνης και όσους θέλουν να μυηθούν σ' αυτήν.
    'Οσες και όσοι δεν μπορέσετε να είστε εκεί σήμερα το βράδυ, μπορείτε να επισκεφθείτε την έκθεση τις μέρες και ώρες που αναφέρονται παραπάνω.

                              Φιλιά
                            Megera

Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

8 Μαρτίου: Ημέρα της γυναίκας

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (8 Μαρτίου)

Στην ταινία «Αυτό που θέλουν οι γυναίκες» ο Μελ Γκίμπσον, πήρε μια ελαφριά γεύση από τους προβληματισμούς και τις επιθυμίες των γυναικών της σύγχρονης εποχής. Τι θα άκουγε άραγε αν βρισκόταν πριν 150 χρόνια στην Νέα Υόρκη; Τότε που οι συνθήκες εργασίας αλλά και διαβίωσης των γυναικών βρίσκονταν σε πολύ χειρότερο επίπεδο από ότι σήμερα.
Η σύγχρονη ιστορία διδάσκει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, είναι ο τόπος που γεννήθηκε το γυναικείο εργατικό κίνημα. Άρχισε δειλά δειλά το 1820 με μικρές απεργίες και κορυφώθηκε στις 8 Μαρτίου του 1857. Οι γυναίκες που εργάζονταν σε βιοτεχνίες που έφτιαχναν ρούχα, στην Νέα Υόρκη, απέργησαν ζητώντας καλύτερες συνθήκες και λιγότερες ώρες εργασίας. Η απεργία διαλύθηκε με βίαια μέσα από την αστυνομία της πόλης. Το γυναικείο εργατικό κίνημα είχε όμως γεννηθεί. Ένας σκληρός αγώνας για τα δικαιώματα της γυναίκας, στην εργασία αλλά και στην εκτός εργασίας ζωή της, ξεκίνησε και συνεχίζεται μέχρι της μέρες μας.
Η 8η Μαρτίου είναι αφιερωμένη στον αγώνα αυτό. Καθιερώθηκε ως η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, μετά από πρόταση της γερμανίδας σοσιαλίστριας Κλάρας Τσέτκιν (Clara Zetkin), το 1910 κατά την διάρκεια της Δευτέρας Διεθνούς Διάσκεψης Σοσιαλιστριών, στην Κοπεγχάγη. Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών καθιέρωσε το 1977, την 8η Μαρτίου ως Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα της Γυναίκας και την Διεθνή Ειρήνη.
Αυτό το παγκόσμιο κίνημα επηρέασε και την Ελλάδα φυσικά. Η θέση της γυναίκας στην ελληνική κοινωνία αναβαθμίστηκε, τουλάχιστον θεσμικά, το 1952 όπου με τον νόμο 2159 οι Ελληνίδες απέκτησαν το δικαίωμα «εκλέγειν και εκλέγεσθαι». Δηλαδή μπορούσαν πλέον να ψηφίζουν στις εκλογές, δημοτικές και βουλευτικές, αλλά και να υποβάλουν υποψηφιότητα σε αυτές για να εκλεγούν. Πρώτη Ελληνίδα βουλευτής ήταν η Ελένη Σκούρα που έβαλε υποψηφιότητα με το κόμμα «Ελληνικός Συναγερμός».
Η μητέρα μου, βάση και ενώπιον του νόμου, έγινε ίση με τον πατέρα μου μόλις το 1975. Η δε γιαγιά μου δεν πρόλαβε να πάρει αγροτική σύνταξη, μιας που ο σχετικός νόμος ψηφίστηκε το 1982. Και μην μου πει κανείς ότι δούλευε λιγότερο από τον παππού μου. Ξύπναγε μία ώρα πριν από αυτόν, ετοίμαζε την μητέρα μου και τις αδερφές της για το σχολείο, συνόδευε τον παππού μου στα χωράφια που καλλιεργούσαν μαζί, από το μεσημέρι μέχρι το βράδυ έκανε τις δουλειές του σπιτιού και κοιμόταν δύο ώρες μετά τον παππού μου. Μάλλον περισσότερες ώρες δούλευε.
Ο νομοθέτης χρειάστηκε άλλα δύο χρόνια για να ορίσει, το 1984, ότι για τον βιασμό ασκείται αυτεπάγγελτη δίωξη. Και ακόμα δύο, για να νομιμοποιήσει τις αμβλώσεις το 1986.
Την ισοτιμία όμως μεταξύ των δύο φύλλων δεν θα την φέρουν οι νόμοι. Θα την φέρουν οι άνθρωποι. Θα την φέρω εγώ, όταν σέβομαι την συνάδερφό μου στην εργασία και της αναγνωρίζω τους κόπους και τις επιτυχίες. Θα την φέρεις εσύ όταν δεν θεωρείς ότι μοναδική σου εργασία είναι η πρωινή και ότι οι δουλειές του σπιτιού είναι ευθύνη της γυναίκας σου. Θα την φέρει ο κάθε υιός όταν βοηθάει και λέει ένα ευχαριστώ στην μητέρα του. Θα την φέρει ο κάθε πατέρας όταν σέβεται τις ανάγκες και τις επιθυμίες της κόρης του. Θα την φέρουμε όλοι εμείς οι άντρες που θα καταλάβουμε, και θα αποδείξουμε με πράξεις, ότι είμαστε ίσοι με τις γυναίκες αλλά όχι ίδιοι. Που θα τις σεβαστούμε και θα τις αγαπήσουμε όπως εκτιμάμε και αγαπάμε την αδερφή μας και την μάνα μας. Γυναίκες άλλωστε είναι και αυτές.
                                                                       Βιβλιοθήκη
                                                                  Matiagr

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

Ελαφρώς ανεπίκαιρο αλλά καλό

Ασιάτης τηλεφωνεί από την Αθήνα στη μητέρα του :
- Μαμά, το έμαθες; Μπήκα στη Νομική.

Κι άλλη πρόταση για μικρή απόδραση.

Αγαπητές φίλες της " Μέγαιρας "

παρακολουθώ όσα ενδιαφέροντα γράφετε για την απιστία και εν γένει για τα ψυχολογικά σας ζητήματα , αλλά δε θα ήθελα να πάρω μέρος στη συγκεκριμένη συζήτηση -
τουλάχιστο προς το παρόν।
Αντίθετα, επιθυμώ να σας συστήσω έναν ακόμη εκδρομικό προορισμό , πάλι κοντά στη Θεσσαλονίκη।
Πρόκειται για το Βελβενδό της Κοζάνης , στους πρόποδες των Πιερίων , 169χιλιόμετρα από την πόλη μας। Κατά τη γνώμη μου δε γνωρίζουν πολλοί ότι ο Βελβενδός είναι μια
κωμόπολημε παραδοσιακά σπίτια που αποπνέουν κάτι από την αρχοντιά του παρελθόντος , με στενά γραφικά σοκάκια , μοναδικές εκκλησίες , όπως η Αγία Τριάδα , ο Άγιος Νικόλαος κ।ά।
Να μην ξεχάσω ότι στο Βελβενδό υπάρχει κατάφυτο φαράγγι με πλακόστρωτα μονοπάτια, με άφθονα τρεχούμενα νερά , μικρές λίμνες και καταρράκτες। Η λαϊκή φαντασία
θεώρησε ότι ο τόπος αυτός ήταν η κατοικία των εννέα Μουσών ( προστάτιδες τεχνών και γραμμάτων - εννέα τον αριθμό για όσους δε θυμούνται από το σχολείο -Κλειώ,Ευτέρπη, Θάλεια, Μελπομένη, Τερψιχότη, Ερατώ, Πολύμνια, Ουρανία,Καλλιόπη ).
Αξιοσημείωτο είναι ακόμη ότι στην περιοχή θα συναντήσει κανείς την τεχνητή λίμνη του Πολυφύτου και τη γέφυρα των Σερβίων - αξιόλογη πραγματικά και θεαματική , όταν τη
βλέπεις πανοραματικά από τη Νεράιδα.
Καλή διαμονή
Υ।Γ। Στον ανώνυμο φίλο ή φίλη που ζήτησε εκδρομούλα στα Λουτρά της Αριδαίας να υποσχεθώ ότι τίποτα δεν αποκλείεται , αν το επιτρέψουν οι συνθήκες και συγκυρίες.

Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Σχολιασμός έρευνας για την απιστία και το σεξ

         Αγαπητή 'Ολγα,
Χαίρομαι που ο προβληματισμός σου για το θέμα μας σε οδήγησε στην αναζήτηση επιστημονικών τεκμηρίων για τα δεδομένα της σύγχρονης εποχής.
Xαίρομαι, επίσης, που μοιράζεσαι μαζί μας το άρθρο αυτό για την απιστία και το σεξ, στην προσπάθειά σου να διευρύνεις το διάλογό μας για ένα θέμα που, πραγματικά, απασχολεί άνδρες και γυναίκες.
     Θα προσπαθήσω να σχολιάσω τα πορίσματα της έρευνας. Βέβαια, η προσέγγιση αυτή είναι καθαρά υποκειμενική, η οπτική εντελώς προσωπική.
1. Η έρευνα αναφέρει: " ήρθε το τέλος της ανδρικής κυριαρχίας". Αρα, να συμπεράνω ότι η επιθετική αυτή στάση της γυναίκας που περιγράφει το άρθρο είναι μια μορφή αντίδρασης των γυναικών; 'Οτι χρόνια καταπίεσης, κοινωνικής, οικονομικής, σεξουαλικής οδήγησαν σ' αυτό το αποτέλεσμα;

2. Αναφέρει, επίσης, η έρευνα: " Εγκαταλείπουν και τη συζυγική σχέση" για έναν έρωτα". Μήπως - ρωτώ μήπως_ έχουν προηγηθεί πολλές συζυγικές " απάτες" στο μεταξύ και, πλέον, η συζυγική ΄σχέση έχει καταντήσει απλή συγκατοίκηση, απλή σύμβαση, συμπόρευση, για να " μη χαλάσει το σπίτι, για να μη πληγωθούν τα παιδιά"; Μήπως η συναισθηματική απόρριψη δεν αντέχεται, πλέον,από τη γυναίκα ,και τα συναισθηματικά της κενά, η ανάγκη της να ανήκει κάπου ουσιαστικά, να θαυμάζει έναν άνδρα για την ακεραιότητά του, για την ανωτερότητά του την οδηγεί αλλού;. Ας μην ξεχνάμε ότι σήμερα οι ευκαιρίες είναι περισσότερες και για τις γυναίκες και μια τέτοια συμπεριφορά, μερικές φορές είναι μοιραία, όταν η σχέση έχει χάσει τη συνοχή της.

3. " Διεκδικούν το sex " λέει η έρευνα: Αν και δεν το θεωρώ προτεραιότητα στη σχέση, γιατί κατά τις έρευνες πάντα το θέμα αυτό για τη γυναίκα είναι κυρίως εγκεφαλικό, μήπως όμως έζησαν για πολλά χρονια σε μια συμβατική ερωτική σχέση, χωρίς έμπνευση, χωρίς ικανοποίηση συναισθηματική ή χωρίς τις εκπλήξεις εκείνες που κάνουν την ερωτική ζωή πιο ενδιαφέρουσα για μια γυναίκα; 'Ελεγε μια φίλη μου " Βρε κορίτσια, ας ήταν μια Κυριακή να μου φέρει ένα μπουκέτο τριαντάφυλλα, έτσι για να νιώσω ότι είμαι κι εγώ γυναίκα, εκτός από μάνα, μαγέιρισα και καθαρίστρια. Μού έκανε εντύπωση η επιλογή των λέξεων που χρησιμοποίησε και σκέφτηκα ότι έχει ταυτιστεί με τους ρόλους αυτούς μόνο. Σκέψου αυτή τη γυναίκα να τη φλερτάρει στενά, επίμονα και ρομαντικά ένας άνδρας....

4. Η έρευνα αναφέρει ότι οι γυναίκες τοποθετούν την καριέρα πάνω από τη σχέση. Μήπως εκεί έφθασαν, γιατί βλέπουν καθημερινά ότι γυναίκες που έδωσαν προτεραιότητα στην οικογένεια, στα παιδιά, στο σύντροφο και στη δική του καριέρα, στην εξέλιξη του έγγαμου βίου, σε δύσκολη ηλικία, έμειναν στο περιθώριο, εξαπατημένες, μόνες με δυο τρία παιδιά να θρέψουν, αφού ο σύντροφος " πέταξε γι άλλα μέρη", χωρίς να γυρίσει να κοιτάξει πίσω του; Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο μεσήλικας άνδρας περνά μεγάλη κρίση και χρειάζεται μεγάλη επιβεβαίωση, μετά τα πενήντα, ότι είναι ωραίος, ότι αξίζει, ότι μπορεί να έχει όποια γυναίκα θέλει....
 'Επειτα, 'Ολγα μου, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι λιγόστεψαν επικίνδυνα, είναι ελάχιστοι οι άνδρες που θέλουν και απολαμβάνουν να συντηρούν μια γυναίκα και δεν εκμεταλλεύονται τη δυνατότητά τους αυτή, για να την καταπιέζουν, να την υποτιμούν. Αν ψάξω στον κύκλο μου, έναν δύο άνδρες θα βρώ τέτοιου είδους. Οπότε, και επιμένω σ' αυτό, πολύ καλά κάνουν οι γυναίκες και δίνουν προτεραιότητα στην καριέρα τους και στην εξέλιξή τους.

5. Οι γυναίκες, λέει, προτιμούν πέρα από τη γοητεία και έξυπνη σκέψη στον άνδρα. Μα είναι φυσικό: Βαρέθηκαν να συναναστρέφονται με άμυαλους άνδρες, επιπόλαιους που είναι τόσο ανασφαλείς αξαιτίας της αυτεπίγνωσης, τελικά, που δε λογαριάζουν τίποτε, προκειμένου να φανούν ισχυροί; δυνατοί; ωραίοι; αποδεκτοί; δεν ξέρω, έχω μπερδευτεί μ' αυτά που ακούω και βλέπω.

6.Το 45%  των γυναικών αναφέρει η έρευνα κοιτά μικρότερους, γιατί ενδιαφέρεται μόνο για τη σεξουαλική ικανοποίηση. Αυτό δεν το καταλαβαίνω, δεν μου άρεζαν ποτέ οι μικρότεροι άνδρες, πιστεύω ότι η διαφορά πρέπει να είναι 5- 10 χρόνια, ίσως γιατί ποτέ δεν υπήρξα φεμινίστρια και ήθελα πάντα τον άνδρα κάποια σκαλοπάτια πιο πάνω από μένα, κυρίως εκεί που εγώ δεν τα κατάφερνα. 'Ομως, χαριτολογώντας πάντα, θα δανειστώ την απάντηση ηρωίδας μιας τηλεοπτικής σειράς που είπε στη φίλη της - η οποία δεν μπορούσε να καταλάβει τις επιλογές της σε μικρότερους άνδρες, τι μπορείς να συζητήσεις με παιδιά της έλεγε- ότι δεν θέλει να συζητά, δεν την ενδιαφέρει η συζήτηση μαζί τους. για συζήτηση σοβαρή και αναλύσεις έχει τις φίλες της.......

     Καλημέρα 'Ολγα
Περιμένουμε κι εγώ και οι υπόλοιποι συνεργάτες και φίλοι του club τους προβληματισμούς σου,τις σκέψεις σου, τις αναλύσεις σου 

                         Φιλιά πολλά
                            Megera
Υ.Γ. Επειδή βλέπω ότι είσαι πολυγραφότατη, προβλέπω - αν το θέλεις κι εσύ, βέβαια, να σε κάνουμε συνεργάτιδα του megera club.

Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Διακοπές στα Λουτρά Πόζαρ

Γεια σας , φίλες της Μέγαιρας ,

για το τριήμερο της 25ης Μαρτίου έχω να σας προτείνω έναν εξαιρετικό προορισμό κοντά στη Θεσ/νίκη , για να μην ξοδευτείτε ιδιαίτερα λόγω της οικονομικής κρίσης .Πάρτε λοιπόν τους αγαπημένους σας και κλείστε ξενοδοχείο στα Λουτρά Λουτρακίου Αριδαίας , που απέχουν από την πόλη μας γύρω στα 115χιλιόμετρα.
Τα Λουτρά βρίσκονται στους πρόποδες του όρους Βόρας ( Καϊμακτσαλάν) , κοντά στην Αριδαία. Η τοποθεσία προσφέρεται όχι μόνο για χαλάρωση και ηρεμία , αλλά και για επαφή με τη φύση , πεζοπορία , αλλά και για θεραπευτικούς σκοπούς .
Συγκεκριμένα , ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να περπατήσει μέσα στο δάσος , να γνωρίσει τους φιλικούς και φιλόξενους κατοίκους της περιοχής , να προμηθευτεί τοπικά προϊόντα κι ακόμη - αν τον ενδιαφέρει - να επισκεφθεί τα ιδιαίτερα ενδιαφέροντα σπήλαια της περιοχής।
Το χαρακτηριστικό των Λουτρών ο θερμοπόταμος , ένα θαύμα της φύσης , αφού τα νερά του είναι ζεστά στις δύο άκρες και παγωμένα στο κέντρο।
Τα ιαματικά νερά είναι κατάλληλα για προβλήματα του αναπνευστικού και του κυκλοφορικού συστήματος, για ρευματοπάθειες, γυναικολογικές και δερματικές παθήσεις।
Προσφέρονται ακόμη και για ποσιθεραπεία για προβλήματα ήπατος,νεφρών , χολής, πεπτικού και ουροποιητικού συστήματος.

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Καλώς ήρθατε στο club, luna kai Natasa

Xαιρόμαστε ιδιαίτερα που το Megera club αποκτά καθημερινά νέες φίλες. To πιο ευχάριστο απ' όλα είναι ότι οι φίλες είναι έξυπνες, πνευματώδεις και έχουν χιούμορ. Κυρίως, χαιρόμαστε γιατί γράφουν με φυσικότητα και  αυθορμητισμό, έχουν καταλάβει το πνεύμα του blog μας και συμμερίζονται τις θέσεις μας, τις προθέσεις μας και τους σκοπούς μας.
Κορίτσια, περιμένουμε με λαχτάρα κι άλλα τέτοια ωραία σχόλια. Γράψτε μας, επικοινωνήστε μαζί μας, πείτε μας τις ιδέες σας, δώστε μας αφορμές για σχόλια και αναλύσεις, γράψτε τη συνέχεια του κειμένου - διηγήματος(;) που ξεκινήσαμε μαζί.

                 Σάς αγαπάμε
                Megera

Με τι μοιάζουν οι άπιστοι άνδρες, κορίτσια;

    Λοιπόν κορίτσια, το μεσημέρι έβλεπα μια διαφήμιση στην τηλεόραση: 'Ενα τεράστιο χταπόδι πλατσούριζε στο απέραντο γαλάζιο με μια περηφάνεια,μια υπεροψία, μία αίσθηση υπεροχής και ανωτερότητας, σαν να ήταν όλη η θάλασσα, όλο το υγρό στοιχείο στη διάθεσή του. Τι μού θύμισε; Τους άνδρες που περιγράφουν οι αγαπητές φίλες στα σχόλιά τους. 'Ανδρες με αλαζονεία, υπεροψία που νομίζουν ότι έχουν όλο το γυναικείο πληθυσμό στα πόδια τους, που νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν τα πάντα και να συνεχίζουν απτόητοι τη μίζερη ζωή τους. 'Ολους εκείνους που έχουν μεγάλη ιδέα για τον εαυτό τους - σύρε -φέρε managers ( ξέρετε κάποια εποχή, λίγα χρόνια πριν, ήταν της μόδας οι manager και πολλοί κουκούλωναν τη μηδαμινότητά τους πίσω από τέτοιου είδους τίτλους της συμφοράς), που επιδεικνύονται, που αναπτύσσουν ανοίκεια οικειότητα με κάθε θηλυκό που συναντούν και προσπαθούν να το εντυπωσιάσουν. Ελάτε κορίτσια, όλες έχετε συναντήσει και συναντάτε καθημερινά τέτοιους τύπους που ....αυτοχασισώνονται μιλώντας για τον εαυτό τους, που επιδεικνύουν και το..ρολόι τους, αν είναι επώνυμο και σχολιάζουν από που, πότε και -συνήθως- πόσο το αγόρασαν, όχι για να αναφέρουν την τιμή, αλλά για να.... χαρείτε μαζί τους για την έκπτωση που πέτυχαν.
      Λοιπόν, τι λέγαμε; Αυτό το χταπόδι της διαφήμισης μού θύμισε τέτοιου είδους άνδρες. Η συνέχεια της διαφήμισης τώρα. Εκεί που το χταπόδι απολαμβάνει όλο υπεροψία και αίσθηση κτητικότητας το απέραντο γαλάζιο, μάς πλησιάζει, μάς πλησιάζει, έρχεται όλο και πιο κοντά μας, πολύ κοντά, "κολλάει" σχεδόν πάνω μας και ξάφνου...ακινητοποιείται, παγώνει, μένει ξερό γίνεται ένα κομάτι πάγος ( η διαφήμιση αφορά εταιρεία κατεψυγμένων θαλασσινών και υπογραμμίζει τη φρεσκάδα τους)
     Τι κάνουμε, λοιπόν, κορίτσια, μ' αυτούς τους άνδρες χταπόδια; .Πώς τούς βάζουμε στην κατάψυξη;
 Περιμένω απαντήσεις.....
                Φιλιά
               Megera

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Ερινύς, καλώς ήρθες

Αγαπημένη Ερινύς,
Το σχόλιό σου εξαιρετικό, αλλά λίγο πεσσιμιστικό. Εγώ περίμενα ότι εσείς, τα νέα κορίτσια, θα έχετε πιο ...πολιτισμένες εμπειρίες. Συμβουλή: Επειδή είμαι σίγουρη ότι τα νιάτα σας δεν θ' αντέξουν στις υποχωρήσεις μιας ζωής, λακίστε όσο είναι καιρός. Εξαφανιστείτε, κορίτσια, αλλάξτε διεύθυνση, μην αφήσετε ούτε σημείωμα. Να είστε αγνοούμενες για τέτοια θεριά. Ούτε σε κωμωδία δεν μπορώ να ανεχτώ τέτοιο θέαμα και τέτοια ακούσματα. 
Περιμένουμε νέο κείμενο, Ερινύς. Η γραφή σου μάς αρέσει.Δίνεις το τραγικό και το κωμικό των καταστάσεων μαζί, με έναν γνήσιο και πρωτότυπο τρόπο που συναρπάζει και μάς κάνει να ξεχνάμε σε τι κόσμο ζούμε....
                                      Φιλιά 
                                    Megera 

Λόγοι απιστίας σύμφωνα με τις επιστημονικές έρευνες

     Σύμφωνα με επιστήμονες, μελετητές συμπεριφοράς και γενικώς ερευνητές, κάποιοι από τους λόγους απιστίας είναι οι εξής:
α. Το γεγονός ότι φθίνει το sex στη διάρκεια του γάμου, λόγω της μεγάλης οικειότητας, λόγω της στοργικής αγάπης, λόγω της σταθερότητας του γάμου.
Σχόλιο: Άρα, μην τον θεωρείτε φίλο, κορίτσια, μην έχετε ούτε λεκτική οικειότητα μαζί του, γιατί θα πέσετε κι οι δύο στην παγίδα της ερωτικής συνήθειας.Θα χαλάσετε το σπίτι σας. προσοχή ! τι θα γίνουν τα παιδιά.

β. Η ερωτική πράξη στο γάμο δεν έχει τελετουργικό, δεν έχει ερωτισμό.
Σχόλιο: Έχει, όμως, ρομπίτσα μισοτριμμένη, παντοφλάκια με ζωάκια -κατά προτίμηση λιονταράκια- ρολά στο κεφάλι - η γιαγιά μας φορούσε μαντήλα, αλλά μια χαρά έζησε με τον παππούμας! Τι θέλουμε εμείς και τα ψάχνουμε τώρα- και μπλουζίτσα λαδωμένη. Μην πω για την κρεμυδίλα, γιατί ο πασάς θέλει και σουτζουκάκια σμυρνέϊκα.Πώς να μαγειρέψουμε, κύριε μελετητά, χωρίς να χαλάσουμε τα καλοφτιαγμένα νυχάκια μας, τα καλοχτενισμένα μαλάκια μας, ώστε να είμαστε και ερωτικές;

γ. Η παρανομία και η ποικιλία είναι αφροδισιακή. ΄
Σχόλιο: Ε καί; και τα καλάσνικοφ είναι παράνομα.Θα προμηθευτούμε δυο τρία, για να νιώθουμε τη συγκίνηση από το φόβο μην μας πιάσει η αστυνομία; Τι μάς λέτε!!! Αν θέλει ο άλλος παρανομία, για να ανέβει ζήτω που καήκαμε. Ας μπει σε συμορία. Θα βγάζει και κανα φράγκο. Αν πάλι θέλει ποικιλία, κι εμείς θέλουμε ποικιλία στις γόβες μας,στις καμπαρντίνες μας, στις τσάντες μας, στα κοσμήματά μας, στα ταξίδια μας, στις εξόδους μας...Κι εμείς αγαπάμε, αλλά δεν κάνουμε έτσι.

δ. Το φαινόμενο Κούλιτζ ( θα σας πω άλλη φορά ποιος ήταν ο Κούλιτζ): Οι άνδρες χρησιμοποιούν τον πρωτόγονο προγραμματισμό των θηλαστικών να γονιμοποιούν όσο το δυνατό περισσότερα θηλυκά.
Σχόλιο: Τι μάς λέτε! κορίτσια, άνδρες δίνουν αυτές τις ερμηνείες. Να είστε σίγουρες. Έτσι καλύπτουν και τις βρωμίτσες τους και δικαιολογούνται στις γυναίκες τους. Οι αμερικάνες τα χάφτουν αυτά και οι βόρειες της Ευρώπης.Προσέξτε κύριοι, μη χρησιμοποιήσουν και οι γυναίκες αυτόν τον πρωτόγονο προγραμματισμό και πολλαπλασιαστούν τα θηλυκά που θέλουν να γονιμοποιηθούν από όσο το δυνατό περισσότερα αρσενικά.

ε. Η επιθυμία για ανανέωση.
Σχόλιο: Ανανεώστε, βρε αγόρια, πρώτα τις γυναίκες σας και μετά ψαχτείτε κι εσείς.Ανανεώστε την γκαρνταρόμπα τους, τη διάθεσή τους,τις επιθυμίες τους...και μετά έχει ο θεός και για σας.Σάς αγαπάμε, θα σάς καταλάβουμε, θα σάς νιώσουμε. Εσείς την ανανέωση την κρατάτε για τις άλλες.Να τις βγάλετε σε ωραία καφέ, να τις πάτε σε ωραία εστιατόρια,να τις τριγυρίσετε στα μπουζουκομάγαζα,σε ειδυλλιακές παραλίες ή μπαράκια της Χαλκιδικής- δεν ξέρω που τις τριγυρνάτε οι Αθηναίοι, οι νησιώτες και οι των ηπειρωτικών περιοχών- να ανανεώσετε το άρωμά τους, να τους πάρετε δωράκια.Και τις γυναίκες σας; Σε κανα goodys με τα παιδιά,άντε και στην παραλία σε κανα παγκάκι και να τους λέτε τον πόνο σας : ότι ήρθε ο λογαριασμός για τα ασφάλιστρα και να τής φέρνετε θλίψη - Έχετε δει τη διαφήμιση, κορίτσια; εκείνη τη δυστυχισμένη που την έχει πάει βόλτα ο άλλος και της αναφέρει το λογαριασμό των ασφαλίστρων.

Κορίτσια, μην πτοείσθε! Υπάρχει και εξελιγμένο είδος.Αυτό να ψάξετε οι νέες κοπέλες, αυτόν να ονειρεύεστε οι παθούσες, για να μη σας καταλαμβάνει θλίψη με τ' ασφάλιστρα των αυτοκινήτων. Γιατί να ξέρετε - το λένε και οι έρευνες- οι ερωμένες και οι εραστές δεν ξέρουν ούτε για λογαριασμούς τηλεφώνων, ούτε για λογαριασμούς βενζίνης και πετρελαίου, super market, φροντιστηρίων των παιδιών, περαίωσης, ούτε ασφαλίστρων. Γι αυτό και ....αποδίδουν τα μέγιστα.

                                                           Φιλιά πολλλλλά
                                                               Megera